Historie van Sanitiem Visser

Op 1 januari 1946 is het bedrijf opgericht door Marten Visser als Koperslagers, kleinhandel, huishoudelijke artikelen, haarden en kachel bedrijf dat zich vooral bezig hield met reparatie van bovengenoemde onderdelen. Het bedrijf is gestart als een eenmansbedrijf. Na 1957 werd er personeel aangetrokken. In de jaren 50 en 60 is het aantal werknemers uitgegroeid tot ongeveer 20. Momenteel werken er 12 werknemers binnen ons bedrijf. In 1959 is de erkenning voor watertechnische installaties verkregen, in 1966 volgden de vereiste papieren voor het uitoefenen van gastechnische installaties. In 1966 zijn wij tevens gestart met werkzaamheden op het gebied van elektrotechnische installaties. Na diverse benodigde studies is in 1983 ontheffing aangevraagd en gekregen voor het centrale verwarmingsbedrijf. Sinds 1 oktober 1994 voldoen wij aan de WAARBORGCRITERIA, zoals die gesteld zijn door KEMA, KIWA en GASTEC. Tevens zijn wij een erkend VEV-erkend leerbedrijf.

In het jaar 1975 is het bedrijf overgenomen door de huidige eigenaar H.W. Visser. Al sinds 1966 was hij als werknemer in dienst van het bedrijf. Sinds juni 1990 is de derde generatie Visser, te weten Martin Visser werkzaam binnen het bedrijf.

Ons bedrijf valt niet meer weg te denken uit het straatbeeld op het einde van het Noard in Workum. Het bedrijf is gestart op nummer 186. In de loop der jaren zijn de panden 188 en 190 aangekocht. Tevens is het achtergelegen terrein aangekocht, wat een enorme verbetering is geweest wat betreft parkeerruimte en ontsluiting naar de achtergelegen openbare weg.

Copyright Sanitiem Visser - Alle rechten voorbehouden - Instalweb.nl