Onderhoud badkamers

Onderhoud badkamers

Onderhoud douchecabine

Vrijwel elke douchecabine is voorzien van een speciale coating die zorgt dat water eraf rolt. Deze coating voorkomt tevens dat de kalk in het leidingwater zich aan het oppervlak kan hechten en de douchewand beschadigt. Agressieve schoonmaakproducten zullen die coating laten oplossen en zijn dus zeker niet aan te raden. In plaats daarvan adviseren we om uw douchecabine na het douchen te drogen met een trekker en vervolgens op te poetsen met een zachte doek. Indien nodig kunt u de douchecabine ook eens in de zoveel tijd reinigen met Sanitiem Douche Reiniger (bij ons verkrijgbaar!) of eventueel groene zeep; dit is mild genoeg om de waterbestendige coating te ontzien.

 

Onderhoud kit- en voegwerk

Het kit- en voegwerk kan (zeker in slecht geventileerde badkamers) in de loop der tijd worden aangetast door huidvetten en resten van zeep en shampoo, die vaak licht chemische stofjes bevatten. Het kan verleidelijk zijn om het vies geworden kit- en voegwerk aan te pakken met een agressief schoonmaakproduct, echter is dit niet aan te raden. Omdat tegelvoegen kalk bevatten, zullen ze bij het gebruik van anti-kalk producten en andere chemische schoonmaakmiddelen geleidelijk aan steeds dunner worden. In plaats daarvan adviseren we Sanitiem Sanitair Totaalreiniger; dit is een mild en effectief product dat de integriteit van het kit- en voegwerk niet aantast. Let er wel op dat u schoonmaakproducten nooit te lang laat intrekken. Tot slot is het raadzaam om het kit- en voegwerk in uw badkamer periodiek door ons te laten controleren. Indien nodig kunnen wij ook kit- en voegwerk vervangen zonder dat het noodzakelijk is om de gehele badkamer opnieuw te betegelen.

Onderhoud kranen

Uw kranen zijn zeer bepalend voor de algehele uitstraling van uw badkamer. Om ervoor te zorgen dat ze er als nieuw uit blijven zien, adviseren we om de kranen dagelijks na gebruik te drogen met een zachte doek. Gebruik voor het reinigen van uw kranen nooit chemische, agressieve of schurende schoonmaakproducten! Voor het verwijderen van kalkaanslag kunt u het beste een mild reinigingsmiddel op basis van citroen gebruiken; breng dit niet direct op de kraan aan, maar eerst op een doek. Spoel het middel na het schoonmaken grondig af met ruim water en droog de kraan goed na.

 

Onderhoud glas en spiegels

Een adequate ventilatie in de badkamer is van essentieel belang. Niet alleen om schimmelvorming tegen te gaan, maar ook om oxidatie te voorkomen. Na het gebruik van de badkamer even goed ventileren scheelt echt al de helft in hoe vaak u uw spiegels, spiegelkasten en eventueel andere glaswerk moet schoonmaken. Als er geen vocht op het oppervlak blijft staan, kan er immers ook geen kalk op achterblijven. Het reinigen van spiegels en glaswerk is gelukkig eenvoudig; Sanitiem Glas- en Spiegelreiniger (of desnoods een klein beetje groene zeep of een druppeltje afwasmiddel) en daarna oppoetsen met een zachte doek is voldoende om vervuiling weg te krijgen.

Snel informatie of een offerte aanvragen

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
08:00 - 17:00
© Sanitiem Visser 2024 - Alle rechten voorbehouden - Instalweb.nl