Elektrische vloerverwarming

Elektrische vloerverwarming

Werking elektrische vloerverwarming

Wanneer we spreken over elektrische vloerverwarming, dan hebben we het over een verwarmingssysteem waarbij dunne verwarmingskabels of matten onder de vloer worden geïnstalleerd om de ruimte te verwarmen. In tegenstelling tot watergedragen vloerverwarming, waarbij warm water door leidingen circuleert, maakt elektrische vloerverwarming gebruik van elektrische stroom om warmte te genereren.

 

Bij elektrische vloerverwarming wordt de elektrische stroom door de verwarmingskabels gestuurd, die op hun beurt warmte afgeven aan de vloer en de ruimte erboven. Deze kabels zijn meestal gemaakt van een geleidende kunststof om de veiligheid te waarborgen. De verwarmingsmatten bevatten al geïntegreerde verwarmingskabels en zijn ontworpen om gemakkelijk te kunnen worden geïnstalleerd.

 

Om de temperatuur te regelen, wordt gebruik gemaakt van een thermostaat om de verwarming in- en uit te schakelen en de gewenste temperatuur in te stellen. Dit maakt het mogelijk om de warmteafgifte aan te passen aan uw behoeften.

 

Toepassingen elektrische vloerverwarming

Elektrische vloerverwarming kan in nagenoeg elke situatie worden toegepast, zowel bij nieuwbouw als bij renovatie. Het kan worden gebruikt in combinatie met verschillende soorten vloeren, zoals tegels, laminaat en vinyl. Het wordt vaak toegepast als bijverwarming, vooral in badkamers maar ook in andere ruimtes waar snelle opwarming wenselijk is. Denk bijvoorbeeld aan een slaapkamer of een thuiskantoor.

 

MAGNUM Heating

Bij Installatiebedrijf Sanitiem Visser werken we met de elektrische vloerverwarmingssystemen van MAGNUM Heating. Hieronder een kleine greep uit de verschillende systemen van dit bekende merk:

 

  • MAGNUM Mat
    De MAGNUM Mat is speciaal ontwikkeld voor het installeren van vloerverwarming op bestaande tegelvloeren of reeds aangebrachte afwerkvloeren. De verwarmingsmat kan direct onder het oppervlak van de vloer worden gelegd, wat resulteert in een snellere opwarmtijd. De MAGNUM Mat biedt een efficiënte en praktische oplossing om vloerverwarming toe te voegen aan een bestaande vloer zonder ingrijpende verbouwingen. Het zorgt voor een gelijkmatige en comfortabele warmteverdeling in de ruimte.
  • MAGNUM Cable
    Bij nieuwbouw kunt u gebruik maken van de MAGNUM Cable, een vloerverwarmingssysteem dat speciaal werd ontworpen voor toepassingen in cementdekvloeren. De onderlinge afstand tussen de kabels is bepalend voor het vermogen per vierkante meter. Daardoor heeft u de flexibiliteit om te kiezen voor meer vermogen (een snellere opwarming en hogere temperaturen) of minder vermogen (constante en lagere temperaturen). 
  • MAGNUM Foil
    In de categorie droogbouw wordt er vaak gekozen voor MAGNUM Foil. Deze innovatieve verwarmingsfolie wordt gekenmerkt door een dikte van slechts 0,3 millimeter en staat garant voor een gelijkmatige opwarming van de ruimte. MAGNUM Foil kan eenvoudig worden toegepast onder onder houten vloeren, parket en laminaat. 

 

Alle elektrische vloerverwarmingssystemen van MAGNUM Heating worden geleverd inclusief de innovatieve MAGNUM X-treme Control klokthermostaat.

Snel informatie of een offerte aanvragen

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
08:00 - 17:00
© Sanitiem Visser 2024 - Alle rechten voorbehouden - Instalweb.nl